woensdag 15 januari 2014

Sherborne oefeningen samen met de 2de kleuterklas : de kikkers !

Sherborne is een ontspannende bewegingsmethode gericht op het stimuleren van de ontwikkelingsmogelijkheden van zowel de kleuters als de juffen !
Het is lekker ontspannend en gewoon ZALIG !!!!

De gordijntjes werden dichtgetrokken in de speelzaal...een heel ontspannende cd werd opgezet en lekkere geurstokjes werden aangestoken ....zo begonnen we !

lekkere geur !


Eerst mochten we elkaar masseren op het hoofd, de wangen, de rug ....vuistjes maken en dan zachtjes kloppen op de rug....ook met de vingertjes "tikken" op de rug was lekker !






hier maken we van ons lichaam een "pakje"

"brug maken " met het lichaam

hier moeten we knietjes optrekken en goed vasthouden en dan zachtjes schommelen .....we zitten steeds op een handdoek of dekentje en doen de oefeningen zonder schoenen ....lekker rustig ....

Hier ligt Estelle op de grond terwijl Nina zit . Estelle moet nu zachtjes met haar voetjes trappelen op de rug van Nina . En dit alles op relaxatiemuziek !


Hier liggen de helft van de kleuters op de rug op de handdoek, de andere kleuters stappen nu voorzichtig over al hun vriendjes

alle oefeningen worden gedaan met ondersteuning van prenten . Hier moeten de kleuters zitten en elkaar handjes geven en dan tegelijkertijd rechtkomen .


Hier zit één kleuter op de handdoek en de andere kleuter mag trekken aan de handdoek en zo schuiven we verder !

super leuk en zalig ontspannend !

Na elke oefening wisslen de kleuters zodat ze alles gedaan hebben !


Hier ligt een kleuter op de rug en de andere kleuter moet leren om voorzichtig op de buik te gaan liggen met zijn rugje ....



ontspannend was het wel ! Héél wat kleuters werden een beetje slaperig en geeuwden al héél hard !
De kleuters en de juffen vonden het super en gaan dit zeker nog eens opnieuw doen !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten